Sport

NAVIJAČI ŽELJE "ULOVILI" VRH TABELE: Gol Širokog je pokvario snove, ostao je screenshot

Premijer liga BiJiH u nogometu je počela zanimljivo. Dva velika derbija Željo je igrao protiv ekipa iz Hercegovine, nije izgubio, ali materijala da se sa "Plavima" našale iz suparničkih tabora nije falio. Navijači Željezničara uzeli rekordan broj 'screenshotova' premijerligaške tabele tokom vodstva protiv Širokog Brijega: "Željeli su uspomenu na prvo mjesto"Željezničar je u trećem kolu Premijer lige BiH remizirao sa Širokim Brijegom (1:1) iako je do posljednjih minuta utakmice izgledalo da će ostvariti pobjedu.

Plavi su vodili sve do pete minute sudijske nadoknade kada je Vukoja sjajnim udarcem zatresao mrežu i postavio konačan rezultat 1:1.Njegov pogodak je ujedno i srušio snove navijača Željezničara da njihov klub naredno premijerligaško kolo dočeka kao prvoplasirani tim bh. prvenstva.Željezničaru već godinama prva pozicija izgleda dostižno koliko i Evropska unija Bosni i Hercegovini, te se njihov dolazak na lidersko mjesto uglavnom zasniva na povremenim izletima i to najčešće kada ostali timovi imaju manjak odigranih utakmica.

Budući da Rezultati i Sofascore apdejtuju stanje na tabeli u toku same utakmice i kretanja rezultata u njoj, Željezničar je nakon vodećeg gola Santosa preuzeo prvo mjesto, a navijači Plavih su iskoristili taj trenutak i uzeli rekordan broj screenshotova premijerligaške tabele u datom trenutku.Tifozi Željezničara su željeli zapamtiti kakav je zaista osjećaj, barem nakratko, biti na liderskoj poziciji, s obzirom da nisu sigurni kada će opet imati tu priliku.

Tim povodom su Rezultati i Sofascore odlučili uručiti simboličan poklon svim navijačima Željezničara, a riječ je o uramljenoj plaketi tabele Premijer lige BiH prije izjednačujućeg pogotka Vukoje.Navijači Željezničara treba da pošalju ime, prezime i ulicu stanovanja putem online obrasca na stranici Rezultati.com kako bi poklon stigao na njihovu adresu."U životu ništa ne predstavlja zadovoljstvo kao uživanje u rijetkim stvarima, a malo šta je toliko rijetko kao Željini izleti na prvom mjestu. Mnogi navijači to ne znaju cijeniti dok traje, ali kada prođe shvate šta su izgubili.

Ovim poklonom želimo im omogućiti ponovno proživljavanje tog osjećaja i uspomenu na isti", navodi se u zajedničkom saopštenju Rezultata i Sofascorea.Nezvanično saznajemo kako Sofascore sprema veliko iznenađenje za navijače Željezničara povodom 10. godišnjice od osvajanja njihove posljednje titule Premijer lige BiH, ali i dalje nije poznato o čemu je tačno riječ.

Povezani članci