Politika

Nakon što je SDP zbog ljutnje na stranku Za nove generacije, NES i S BiH otvorio vrata za pregovore čak i sa SDA dajući kantonalnim organizacijama odriješene ruke najzanimljivije bi moglo biti u USK. To je najavio i potpredsjednik SDP Vojin Mijatoivić. NES i SDA imaju isti izborni kapacitet i tragaju za partnerima. Trojka ovdje ne funkcioniše, a o svemu razgovaramo s Halilom Bajramovićem, predsjednikom NIP-a u USK.

Predsjednik banjalučke organizacije SDP-a BiH Aleksandar Vuković svojim oštrim i otvorenim istupima ukazuje na najveće probleme u bh. društvu.

"U BiH imate jedne koji tvrde da je Dodik lider Srba. On nije lider Srba. Da je Čović lider Hrvata. Nije. Oni su predstavnici BiH, samo iz različitih naroda", kazao je za N1 Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske.

„Hrvatska republikanska stranka neće sudjelovati na zasjedanju HNS-a 4. veljače“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne zamjenik predsjednika HRS-a Slaven Bevanda te dodao kako su poziv za sudjelovanje dobili putem maila.

Nismo se trebali dovesti u situaciju da Nermin Nišić kaže kako više nije siguran hoće li biti premijer Federacije BiH - ističe Ćudić.