Vaše priče

Federalni zastupnik iz DF-a Sanel Kajan napisao je pismo gradskim vlastima Mostara u kojem protestvuje zbog namjere da se ukloni ulica nazvana po mjestu gdje je nastao ovaj grad. U tom pismu je demantovao navode da su uklonjeni svi nazivi ulica po ustašama.

Beogradski pisac i sociolog Stefan Simić u svom stilu se osvrnuo na stanje društva u Srbiji koje se oslikalo mitingom koji je organizovao predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić. Sve bi stalo u jednu rečenicu, kiša je pala da sve sapere. Objavu prenosimo u cijelosti.

Potpredsjednik SDP-a i Vlade F BiH Vojin Mijatović osvrno se na večerašnje proteste u Srbiji koje organizovao Aleksandar Vučić. Bio je tamo očekivano i Milorad Dodik, predsjednik RS-a. Mijatović sve vidi kao poraz njihove politike. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Bune se u BiH mnogi zbog hapšenja "Bošnjaka": Krvna zrnca osumnjičenim za korupciju broje reis-ul-ulema Husein efendija Kavazović, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegove stranačke kolege. Nakon hapšenja vijećnika iz njegove stranke Elvisa Hadžića kritikama se pridružio i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić. Odličan i kratak komentar na sve dao je Tarik Đikić koji prenosimo u cijelosti.

Ko zna da li bih ovaj tekst pisao da prije nekoliko dana nisam iz usta Edina Ramića, (indirektno) čuo potvrdu, da je Neum 29.01.2022 godine ušao u historiju.