Vaše priče

Sarajevski kanton je pptresla odluka policijskog komesara Nusreta Selimovića. Zastupnik Stranke za BiH Muamer Bandić iznio je šokantne podatke koji ukazuju s kakvim problemom se suočava KS. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ilija Vlaović  dao je otkaz u Opštini Mojkovac( Crna Gora), jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno.Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtjev za raskid ugovora o radu podnio 18. januara ove godine.

Umirovljena sarajevska primadona Margit Tomik Levy oštra je kritičarka društveno-političkih događaja u Bosni i Hercegovini. Ovoga puta žestoko je kritizirala poteze SDP-a BiH i podsjetila na lik i djelo Nijaza Durakovića.

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je da džamije izgrađene na srpskoj bespravno oduzetoj zemlji u Federaciji BiH moraju biti uklonjene po ugledu na rušenje pravoslavne crkve u Konjević Polju na zemljištu Fate Orlović.

Kolumnista Boris Pavelić u odličnom tekstu za Autonomiju analizira ruski uticaj na Balkan..