Nauka

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu danas je promovsane knjige “Uvod u studije medija - Priručnik za predmete Filozofija medija i Sociologija medija” prof.dr. Fahire Fejzić-Čengić i prof.dr. Halime Sofradžije te “Život je veći od svake obmane: eseji o društvu i medijima”, autorice prof.dr. Fahire Fejzić-Čengić.

Nakon što je odletjela s Brača i kratko se zadržala na Hvaru, ženka ćelavog ibisa (Gerinticus eremita) po imenu Gipsy nastavila je put i stala u Slanom, a potom stigla u dolinu Neretve, izvijestili su u ponedjeljak iz Dubrovačko-neretvanskog kantona.

Na Listi priznatih prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda u Bosni i Hercegovini objavljenoj u "Službenom glasniku BiH" nalazi se ukupno 71 voda, od čega je 35 prirodnih mineralnih i 36 prirodnih izvorskih voda, navode iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Osnivač Bosnia Futures Foundation dr Edhem Čustović pored ogromnog posla na podršci mladim ljudima iz BiH redovno afirmira i njihove uspjehe u svijetu. tako nas je sada obavijestio da su bosanskohercegovački studenti dobitnici prestižne nagrade Friedrich Wilhelm na Univerzitetu u Aachenu!!!

Grupa mladih inženjera u Gračanici pravi industrijske robote. Oni ne razmišljaju o napuštanju BiH. Smatraju da je budućnost u oblasti robotizacije i automatizacije proizvodnje svijetla i u BiH.