Društvo

Direktorica banjalučkog M:tela Jelena Trivan imenovana je za savjetnicu premijerke Srbije Ane Brnabić. Ovu informaciju za Nova.rs potvrdila je i Trivan.

Bosanskoherecegovački Pino Nature Hotel proglašen je jednim od najbolji evropskih "meeting hotela" osvojivši srebrenu nagradu na polju kongresnog turizma.

Zbog situacije u svijetu i povećane potražnje, namjenska industrija u Federaciji doživljava veliki uspon i konačno je na mjestu na kojem bi trebala biti, rečeno je nakon sastanka predstavnika Sindikata metalaca i direktora firmi namjenske industrije Federacije u Bugojnu. Proizvodne rezultate mora pratiti i bolji status radnika. Ipak, najveći problem predstavlja nedostatak radne snage, sa kojima se suočava i ova grana industrije.

Član Pokreta za državu Edin Osmančević iz Švedske aktivno prati politička dešavanja u domovini i svijetu. Povukao je odličnu paralelu između Ukrajine i BiH koje se nalaze na evropskom začelju po borbi protiv korupcije. Vlast u Ukrajini je oubiljno shvatila problem, u BiH očekivano nije.

Što prije mora biti riješen problem plutajućeg otpada na Drini koji rijekom Lim iz Crne Gore preko Srbije stiže u hiljadama tona do Višegrada.