Društvo

U F BIH postoji preko 70 institucija, agencija i ustanova koje se finansiraju u najvećoj mjeri iz budžeta. Ipak, ono što je itekako zanimljivo jeste da postoje neke institucije, koje i nisu toliko izložene javnom sudu i analizi, a čija uprava ima ogromne plate u odnosu na prosjek u FBiH.

Potvrđena je optužnica protiv bivšeg direktora Šumskog privrednog društva Hercegbosanske šume d.o.o. zbog zapošljavanja 135 osoba, bez konkursa.   

Na BH Radiju 1 danas su slušatelji bili primorani da slušaju ozbiljnu muziku na valovima ovog radija, koja se pušta u znak žalosti za ubijenim teroristia i ubicama policajca na Kosovu.

 

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su a postoje određene vrste provjera koje vrše protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

Ostaci u dvorištu brčanskog ortopeda Nebojše Mraovića zakopane su prije 11 godina, nakon čega je iznad njih izgradio betonsku fontanu, piše Radio Slobodna Evropa. Mraović, kako je izjavio za RSE, ne vidi ništa sporno u cijelom slučaju, navodeći da su kosti korištene za “planiranje operacija”.