Sport

FANTASTIČNA PUDAR SJAJNO OTVORILA EP: Brža od Kajtaz koja je bosansku zastavu zamjenila hrvatskom, srce je važnije od uslova za trening

Lana Pudar je pokazala da se srcem može nadoknaditi manjak uslova zbog čega je njena sugrađanka Amina Kajtaz odlučila BiH zastavu zamjeniti Hrvatskom. Pudar je jutros bila brža od Kajtazove, plivale su zajedno u kvalifikacijama u disciplini leptir na 50 metara.

Naša plčivačica na otvaranju je bila malo ispod svog najboljeg rezultata, ali joj je to bilo dovoljno dac se plasira u polufinale. Sa rezultato 29.96 sekundi na cilj je stigla kao šesta, ali je ova grupa bila jedna od jačih u kvalifikacijama pa je ostvareni rezultat bio dovoljan za novi veliki uspjeh.

Na cilj u ovoj grupi posljednja je stigla Kajtaz. Bila je sporija od Pudar za 60 stotinki i neće je biti u polufinalu koje se pliva danas popodne. 

Lana Pudar jedna je od najmlađih učesnica EP i još jednom je pokazala da se može nositi sa najboiljima, a njene prave discipline tek dolaze.

Polufinalna utrka je večeras u 18:42 sata.

Osim Lane Pudar, na prvenstvu u Rimu će nastupiti Adi Mešetović i Nikola Bjelajac koji će danas plivati u kvalifikacijama na 100 metara slobodno. Oba bh. plivača uvrštena su u istu grupu i pokušat će se naći među 16 takmičara koji će izboriti polufinale. U ovoj disciplini prijavljen je 71 takmičar.

 

Povezani članci