Politika

PRVA DRAMA NA POČETKU MANDATA: Bećirović neće dati podršku plinovodu iz Srbije, ukoliko se ne udovolji njegovom zahtjevu, Komšić čeka Krišto

Prvi pravi ispit novog saziva Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, Denisa Bećirovića i Željka Komšića dogodit će se za tri dana.

 

Kako saznaje portal Ljudski.ba od izvora iz Predsjedništva BiH, još uvijek nema dogovora niti najava o sjednici Predsjedništva BiH na kojoj bi se trebao potvrditi novi saziv Vijeća ministara BiH.

No, to nije jedini problem koji muči trojku u Titovoj 16. Naime, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kako saznaje Ljudski.ba svoju podršku plinovodu iz Srbije prema bh. entitetu Republika Srpska planira uvjetovati usvajanjem državnog zakona o plinu.

Nedavno je za naš portal potvrđeno iz Predsjedništva BiH da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio od mandatarke Borjane Krišto da se obrati Predsjedništvu BiH i predoči plan i program rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

Još uvijek nije poznat termin te sjednice, a kako je za naš portal potvrđeno, u središnjici HDZ-a BiH u Mostaru užurbano se radi na ekspozeu koji bi Krišto uskoro trebala predstaviti prije preuzimanja mandata.

Povezani članci