Društvo

VIDEO O SNJEŽNOM HAOSU:Prema Kupresu kao u Rusiji, zastoji na Karauli

Velike količine snijega su u tokudvije prethodne noći i danas napadale su širom BiH na mjestima sa većom nadmorskom visinom. Ljubitelji skijanja su se tome obradovali, no određenim grupama ljudi taj snijeg, uz neodgovornost službi za čiščenje, predstavlja i problem.

Snijeg najviše problema pravi kamiondžijama, koji uprkos sniježnom prekrivaču moraju doći do cilja.

Na Facebook stranici Teretnjaci.ba jedan čitalac je podijelio iskustvo sa puta Kupres-Blagaj gdje su uslovi za vožnju bili katastrofalni katastrofalni. 

– Kamioni su se popriječili i ne mogu dalje da idu, a automobili se jedva probijaju, paisao je korisnik. Uslove na cesti mnogi su uporedili sa ruskom zimom. Pogledajte video:  https://www.youtube.com/shorts/LWc-JC5LkuA

Snijeg pravi velike probleme vozačima i na Karauli, na putu Sarajevo-Tuzla. Tamo je jutros bio zastoj jer kamioni ne mogu da se kreću.

– Kamioni su se popriječili i ne mogu dalje da idu, a automobili se jedva probijaju. Pravi kolaps saobraćaja – poruke su vozača.

Snimak pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/shorts/slcge98ttp4

Kako je BIHAMK obavijestio vozače, snijeg pravi probleme i na putevima: Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad, Jablanica-Posušje (Blidinje) i Turbe-Banja Luka.

Povezani članci