Društvo

SNIJEG OPET PRAVI PROBLEME: Sletio kamion, jaki udari vjetra, vozači oprez

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, a zbog slijetanja teretnog vozila otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce 

Snijeg koji je noćas počeo da pada u dijelovima naše zemlje otežava odvijanje saobraćaja. Iz BIHAMK-a ističu da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, zbog kiše u nižim, te mjestimično snijega u višim predjelima.

"Snijega na kolovozu ima na putevima Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Posušje-Jablanica (preko Blidinja) i Turbe-Karanovac. U pojedinim dijelovima naše zemlje upozoravamo i na jak vjetar, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama Glamoč-Mlinište i Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) magla i niska oblačnost znatno smanjuju vidljivost.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno)", saopćeno je iz BIHAMK-a.    

Sporije se, kako navode, zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, a zbog slijetanja teretnog vozila otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce, kod mjesta Krivače.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 


 

Povezani članci