Vaše priče

PRIMADONA, BEZ PARDONA: Otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH i Lagumdžiji

Umirovljena prvakinja sarajevske opere Margit Tomik Levy na društvenim je mrežama objavila otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH i bivšem ministru vanjskih poslova Zlatku Lagumdžiji.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

-Obraćam vam se kao zabrinuta BiH građanka (do nivoa panike), sa apelom da učinite očajnicki potez za spas naše države. Ne znam da li vi iz svojih udobnih fotelja, karingtonske raskoši i najvećih plata državnih službenika na Balkanu, primjećujete da država koju predstavljate postoji još samo u tragovima. Na sceni je UZP koji ima za cilj da dokrajči i ovo malo države što je ostalo. U toj zločinačkoj skupini su oni kojima bi trebala biti dužnost da spašavaju BiH iz situacije u koju su je oni sami doveli. Nabrojaću nekoliko imena: ŠMIT, MARFI, ESKOBAR, VARHELJI, EICHORST, MILANOVIĆ, PLENKOVIĆ, VUČIĆ... te domaći izdajnici i veleizdajnici: ČOVIĆ, DODIK, IZETBEGOVIĆ, KONAKOVIĆ, NIKŠIĆ, FORTO, KRIŠTO, BRADARA, ŠPIRIĆ, RADMANOVIĆ, ARNAUTOVIĆ.... Oktobarski izbori su bili farsa koji bi i u Venecueli bili poništeni.

CIK je instrumentaliziran od strane ŠMITA i MARFIJA a posbno i otvoreno njen predsjednik SUAD ARNAUTOVIĆ. DODIK je otvoreno i primitivno pokrao izbore, Čović i Izetbegović su to radili malo perfidnije, opravdana je sumnja da je to radila i veleizdajnička sarajevska TROJKA aminovana od strane MARFIJA I ŠMITA. ŠMIT je na krajnje podmukao i fašistički način promijenio pravila igre minutu nakon završenih izbora i time prepustio BiH kriminaliziranom HDZ-u koji je blokirao državu 12 godina i od USA i UK sankcionisanom DODIKU... Sve ste to vi lijepo i mirno posmatrali i osim mlakih, birokratskih poteza ništa ozbiljno niste uradili. Počela je jagma za fotelje u kojima ste pogazili sve što ste građanima obećali pred izbore.

Apelujem na članove Predsjedništva i ambasadora BiH u UN, ako imate išta ljudsko u sebi i bar mrvicu patriotizma, da skupite hrabrosti i oduprete se UZP kojemu je cilj uništenje države BiH. Predlažem da iznesete problem pred GS UN, da dokumentujete kriminal i neprijateljstvo korumpiranog ŠMITA i tražite da mu smjesta uruče otkaz. Osim toga ta osoba nije ni normalna. Sjetite se njegovog šizofrenog napada bijesa u Goraždu, negiranja genocida u Budimpešti, vrištanja, urlanja i udarana šakom o sto u OHR-u.

Apelujem da napišete zvanično pismo Predsjedniku USA i zamolite ga da ukloni ESKOBARA i MARFIJA jer kaljaju ugled USA diplomatije i ponašaju se kao desperadosi. Također apelujem da slično pismo napišete birokratiji EU i tražite ultimativno da običnu Orbanovu fašističku barabu, Varheljija sklone od nas. Molite ih da ne daju pare bandi na vlasti nego da nam doniraju opremu za elektronsko glasanje. Hoćemo i mi da znamo rezultate izbora za 8 sati kao normalan svijet.

Molim vas, učinite to dok ne bude prekasno. Možda je vama normalno da konstitutivni narod koji bi po brojnosti u Hrvatskoj bio nacionalna manjina, u BiH ima apsolutnu vlast (Predsjednik VM, Predsjednik FBiH, Podpredsjednik PS, pola ministarskih mjesta.....). Sve ovo možete uraditi iz svojih udobnih fotelja, karingtonske raskoši i sa najvećim platama državnih službenika na Balkanu. Ovi kriminalizirani izbori i fašističko nametanje izbornih promjena se moraju poništiti. BiH su neophodni novi legalni elektronski izbori.

Uz kurtoazne izraze poštovanja

Margit Tomik-Levy – penzioner, napisala je umirovljena sarajevska primadona.