Sport

NEZAPAMĆENE SCENE NA GRBAVICI: Nakon prvog dana ulaznice za dvije tribine rasprodane

FK Željezničar u okviru drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu dočekuje Neftci.

Jutros je počela prodaja karata na Grbavici. Interesovanje je veliko, a zabilježeni su nezapamćeni redovi.

Podsjećamo, nogometaši sarajevskog Željezničara napravili su podvig u revanš susretu prvog pretkola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Nakon 2:2 na Grabavici, gdje su Plavi u jednom trenutku gubili čak 0:2, Plavi su slavili 2:1 u Bakuu gdje je Dinamo bio domaćin. Tako se Željezničar plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Prodaja ulaznica vrši se u sljedećim terminima:

  • Nedjelja: 9:30 – 16:30 sati (Shop FK Željezničar) – Samo članovi
  • Ponedjeljak: 9:30 – 17:30 sati (Shop FK Željezničar) – Samo članovi
  • Utorak, srijeda: 9:30 – 17:30 sati (Shop FK Željezničar)
  • Četvrtak: 9:30 – 21:00 (Shop FK Željezničar)

Prilikom prodaje prva dva dana elektronski će se kontrolisati članske kartice. Jedan član može kupiti dvije ulaznice maksimalno, odnosno bit će mu omogućena jedna kupovina sa članskom karticom.

Cijene ulaznica su sljedeće:

  • Jug: 7 KM
  • Sjever: 15 KM
  • Istok: 20 KM
  • Zapad A1: 40 KM

Nakon prvog dana prodano je 60% kapaciteta kapaciteta stadiona Grbavica. Istočna i zapadna tribina su rasprodane, a sutra će u prodaji biti ulaznice za južnu i sjevernu tribinu.

FK Željezničar zahvaljuje vjernim navijačima i članovima Kluba na izuzetnom interesu za predstojeći spektakl protiv Neftcija. Istovremeno, naglašavaju da je Klub razmatrao angažman agencije i opciju online kupovine ulaznica, ali u ovom trenutku tehnički nije bilo moguće osigurati da samo aktivni članovi Kluba imaju prednost prilikom online kupovine na što je utjecao i mali vremenski rok za pripremu. Klupski prioritet su aktivni članovi, a uzimajući u obzir trenutnu infrastrukturu, to je jedini razlog zbog čega se prodaja ulaznica vršila u Shopu FK Željezničar.

Prodaja ulaznica nastavlja se sutra od 9:30 sati u Shopu FK Željezničar. Ulaznice i sutra mogu kupiti samo aktivni članovi Kluba.

Povezani članci