Sport

OVO IMA SAMO U BOSNI I HERCEGOVINI: Bivši Zmaj vratio se u svoj klub, igrat će besplatno

FK Željezničar je danas predstavio povratnika na Grbavicu, Armina Hodžića. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik FK Željezničar, Edis Kovačević, v.d. sportski direktor, Samir Bekrić i novi fudbaler Plavih, Armin Hodžić.

Armin Hodžić:

– Presretan sam. Vratio sam se u klub koji volim i gdje sam napravio prve korake. Ovaj klub mi je sve dao i to je razlog što se vraćam. Želim da pomognem Želji, jer je ovo najbolji klub u državi, svidjelo se to ili ne. Najbolji navijači u državi to zaslužuju. Ovo je sve fantastično. Imamo dobrog predsjednika. Svi se moraju poštovati, svaki igrač koji dođe ovdje, mora da poštuje klub, nebitno je li neka zvijezda ili ne. Ovo je najbolji klub u državi i zaslužuje sve najbolje. Hvala svima koji pomažu klub, mislim da je ovo sve lijepo. Treba da dižemo klub u svakom segmentu. Nova, ljepša, vremena dolaze za klub.

Samir Bekrić:

– Arminu je bio cilj da se vrati u naš klub i da da sve od sebe kako bi klub ispunio ciljeve. Finansijski uslovi ga nisu zanimali, dečko nije želio da ima primanja, već želi pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Svi znamo njegov kvalitet i pomoći ćemo mu da bude ponovo A reprezentatitvac. Želimo mu dobrodošlicu, imaće svu moguću podršku. Ovo je iznenađenje za naše navijače i svima nam želim mnogo sreće u nastavku prvenstva. Vidjećemo da li je završen prelazni rok. Željeli smo sačuvati igrače iz prošle sezone, te da dovodimo igrače koji će nas unaprijediti. Ciljano smo doveli igrače i unaprijedili ekipu. Ne bih rekao da je završen prelazni rok. Nije nam prioritet dovođenje više igrača, ali ako se ukaže prilika dovešćemo nekoga. Imamo na svakoj poziciji dva igrača, ima i ponuda za naše igrače. Moguće da će biti odlazaka. Imali smo dogovor sa Santosom oko dugoročnog ugovora, ali došlo je do problema. Nadamo se da ćemo to riješiti na dobrobit svih. Klub ga želi i nadam se da će produžiti ugovor. Drugi Armin Hodžić će potpisati dugoročni ugovor sa Željom uskoro.

Bivši reprezentativac BiH, Željino dijete, osvajač Premijer lige BiH sa Željezničarom i trostruki osvajač Prve HNL, Armin Hodžić, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetosmogodišnji napadač potpisao je ugovor do kraja sezone uz opciju produženja na duži period.

Armin Hodžić je rođen 17. novembra 1995. godine u Sarajevu. Prošao je omladinske selekcije Željezničara i engleskog Liverpoola, a od ljeta 2013. do ljeta 2014. godine igrao je za Plave. Sakupio je 56 nastupa i postigao 19 golova. Potom je igrao za Dinamo, MOL Fehervar i Kasimpasu. Od ljeta 2022. godine je slobodan igrač.

Povezani članci