Sport

SENZACIJA U KONJICU: Igman u ludoj utakmici slavio protiv Željezničara

Fudbaleri Željezničara porazom su započeli drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH. U susretu 20. kola Željezničar je na gostovanju u Konjicu poražen od Igmana sa 3:1.

Ekipa Igmana, predvođena iskusnim stručnjakom Huserfom Musemićem, zasluženo je došla do pete pobjede i na taj način "pobjegla" sa dna premijerligaške tabele. Zanimljivo je da su Željezničaru presudila dva bivša igrača tog kluba Mirsad Ramić i Petar Bojo te bivši igrač Sarajeva Mersudin Ahmetović, dok je pogodak za tim sa Grbavice postigao povratnik Sulejman Krpić. 

Većim dijelom susreta domaći su bili konkretniji, iako je Željezničar imao veći posjed, ali uz bezidejnu igru nije zaslužio više od šestog poraza u sezoni.

Na početku susreta Željezničar je imao dvije prilike preko Drlje i Amoaha, ali se rezultat nije mijanjao.

Kako je vrijeme odmicalo domaći su bili sve ofanzivniji, a prvu veliku priliku imali su u 32. minuti preko Hebibovića koji je izašao sam pred Bendera ali je promašio gol. No, minutu kasnije domaći su uspjeli povesti, a strijelac je bio bivši igrač Željezničara Mirsad Ramić koji je iskorisio ubacivanje Jakupovića sa lijeve strane i pored uspavane odbrane gostujućeg tima glavom poslao loptu u mrežu. Ramiću je ovo bio 11. gol u sezoni kojim se izdvojio na čelu liste strijelaca.

Nakon primljeog gola Željezničar je krenuo u napad, ali se Igman dobro branio. Najbolju priliku imao je Krpić u 64. minuti, kada je potpuno usamljen primio odbijenu loptu na desetak metara, ali je prebacio gol.

U jeku napada Željezničara domaći su iz kontranapada uspjeli doći do drugog gola. Desetak minuta nakon što je ušao u igru Mersudin Ahmetović je u debiju za Igman, nakon što je iz Sarajeva došao u klub iz Konjica, sa sedam-osam metara snažnim i preciznim udrcem savladao Bendera.

Igman je ubrzo mogao i do trećeg gola ali Jakupović nije najbolje reagirao i sa nekoliko metara prebacio je gol.

U 85. minuti Oremuš je dobio crveni karton pa je do kraja Igman igrao s igračem manje. 

Brojčanu prednost gosti su iskoristili četiri minute kasnije, kada je Sulejman Krpić na asistenciju Jašarevića zatresao mrežu i postigao prvi gol nakon nakon povratka u Željezničar.

Ipak, u 90. minuti Igman izvodi još jedan kontranapad, lopta dolazi do Durakovića kojeg u šesnaestercu ruši golman Bender a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je još jedan bivši igrač tima sa Grbavice Petar Bojo za konačnih 3:1.

Povezani članci