Politika

VAŽNA ODLUKA: Okončana Vanredna sjednica parlamenta FBiH, prihvaćen zaključak

Na prijedlog zastupnika Amela Mekića, kasno noćas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, većinom glasova je prihvaćen zaključak kojim su članovi Doma pozvani da se odreknu mjesečnog zastupničkog paušala u korist stanovnika u Pojasu Gaze.

Neposredno prije tog zaključka, na ovoj sjednici rekordnog trajanja, većinom glasova su prihvaćeni Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, kao i prateći akt, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršavanju  budžeta.

Oba navedena akta treba da prihvati i Dom naroda da bi mogli stupiti na snaguVećinom glasova su potom podržane izmjene i dopune ovogodišnjih finansijskih planova  Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te federalnog Fonda solidarnosti.

 Ova vanredna sjednica Predstavničkog doma počela je jučer ujutro iza deset sati a okončana iza 3 sata jutros, 26. oktobra.

Dopredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje je obavijestila zastupnike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati danas, početi u 11 sati.

Povezani članci