Politika

U HODNIKU SKUPŠTINE: U TK ništa nije tajno, zna se ko je izdao SDA

Na današnjoj sjednici Skupštine TK, za razliku od prošle sjednice, atmosfera može se reći slobodno, komemorativna. Na svu sreću niko nije umro, osim stranačke solidarnosti, jer se ispostavilo da je jedan zastupnik SDA glasao za kandidata iz opozicije na tajnom glasanju za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Sama sjednica je bila mirna, jedino je zastupnik SDP-a Alen Karić u momentu preuzimanja glasačkog listića, smatrao da je obilježen, pa je tražio drugi. Bespotrebnu Karićevu histeriju razbio je zastupnik Smajo Mandžić dobacivanjem: “Daj meni taj, da vježbam“.

Prema pisanju  Balans.co.ba  nije danas bilo nikakvih šala, pošalica niti ostale zajebancije ni u hodniku do sale za sjednice. Samo mi je u jednom momentu namignuo jedan zastupnik. Šta je pozadina namigivanja, neka ostane naša mala tajna. Tajnica.

A tajni nema kada je u pitanju današnje, kobajagi, tajno glasanje za delegate u Dom naroda, jer su svi gledali ko za koga glasa, jer, logika je, niko nikom ne vjeruje, a i što bi.
Tako je jedan zastupnik SDA glasao protiv svoje stranke. Sumnja se na izvijesnog  F. K. (Fadila Kudumovića), od ranije poznatog po stranačkoj nedisciplini.

Na današnjem mirnom okupljanju zastupnika, medija duplo manje nego prošle sedmice. I ne čudi, jer se na Skupštinu ide po kazni, a tu je uvijek jedan dio novinara koji nemaju izbora, pa moraju, a što se mora, mora se.

Sivilo i letargiju današnje sjednice razbila je kolegica Amila, koja je bila najveselija od svih, iako, kako je kazala, ima problema na ljubavnom planu na poslovnom joj, hvala Bogu, cvjetaju ruže.

Prolazeći hodnikom, jedan od gostiju na sjednici reče kako je on zadovoljan svojim ljubavnim i seksualnim životom, samo ga strah da mu ne sazna žena.


(Autor iz skupštinskog hodnika)

Povezani članci