Politika

MIJATOVIĆ OŠTRO IZ BANJALUKE: Nemam namjeru biti “kurban”, kako su mi neki namijenili ulogu

Nakon što je Osmorka u Sarajevu usuglasila sporazum sa HDZ-om BiH oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-Pokret za državu nije privatni projekat Vojina Mijatovića niti bilo kog drugog pojedinca, već koalicija nekoliko političkih stranaka.

Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspjeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat.

Pozdravljam današnju odluku oko sporazuma Osmorke, radujem se činjenici da SDP BiH preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države, te je moja podrška istom sporazumu na sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a BiH neupitna.

Takođe, obavještavam sve duboko ”zabrinute” da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz Republike Srpske na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS.

Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa mahnitim Vukanom i ostalim “velikim” liderima tzv. opozicije u RS.

Moj stav je jasan, SNSD ne smije imati 4, a opozicija koja je ista kao i SNSD ne smije imati dva, nije lako naći rješenje, ali vjerujem da vi hoćete.

Ja sam uradio šta je do mene, postigli smo rezultat, prvi put u istoriji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas. Nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banja Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam namjeru biti “kurban” kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP-a BiH koja mi bude povjerena.

Vi ste lideri, vi znate šta je najbolje za BiH, poručio je Mijatović.

Povezani članci