Politika

SNS NEĆE PLAKATI ZBOG BEOGRADA: Nestorović drži ključeve grada, mogući ponovni izbori

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da, ukoliko lista „Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda“ ne želi razgovore o budućoj gradskoj vlasti, SNS „neće plakati“. 

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je lista „Srbija ne sme da stane“ u Beogradu uzela više glasova od ostalih i procentualno i nominalno budući da je osvojila između 20.000 i 25.000 glasova više nego na prethodnim izborima.

„Neka nas uvek ovako pobjeđuju“, rekao je Šapić.

On je dodao da opozicija u Beogradu neće moći da formira vlast bez Nestorovića.

 „Bez Nestorovića, čovjeka sa kojim su se najviše sprdali, ne bi me čudili da se sada sjete da on nije tako loš pedijatar. Pokazaće vrijeme kako se odvija“, rekao je Šapić.

On je rekao da je SNS otvoren za pregovore, ali da ako drugi ne budu hteli koaliciju „neće da plaču“.

„Hvala svima koji su prepoznali važnost momenta. Ovo su bili vrijednosni izbori koji treba da opredjele kako Srbija ide. Hvala na izlasku u ovolikom broju. Mi smo pokazali da smo bili raspoloženi da se mijenjamo i spremni smo i dalje. Ako budem gradonačelnik biću gradonačelnik svima, kao što će i SNS da vodi računa o svima. Volio bih da ovo bude posljednja kampanja gde su se iznosile određene stvari poput vrijeđanja porodice. Spreman sam da nastavim gdje sam stao“, rekao je Šapić.

Iz Nestorovićeve stranke poruka koja brine, ne samo SNS, već i opoziciju.

Kada je komentarisao svoj rezultat, Nestorović je izjavio:

"Nećemo trgovati, jer time bismo razočarali glasače. Nećemo ulaziti ni u kakve koalicije, bit ćemo to što jesmo i idemo dalje da rastemo".

Potom je Aleksandar Vučić u svom izlaganju najavio mogućnost saradnje.

"Lista SNS je osvojila 38,2 posto i pobjednički je lista. Na 35 posto je Srbija protiv nasilja, na 6 posto je Nada, na 5,4 SPS i na 5,1 Nestorović. Kada su u pitanju mandati, vlast će zavisiti od toga s kim će ići Nestorović koji ima 5 mandata", rekao je Vučić.

Nestorović je na to kasnije odgovorio:

"Čuo sam da je predsjednik spominjao neku koaliciju. Moram da ih razočaram, nećemo ni sa jednim ni drugima. Ni u Skupštini, ni u Beogradu", rekao je Nestorović.

Povezani članci