Politika

NE SAM, GRADONAČELNIČE: Ne dijele svi optimizam, vrtić neće vratiti ljude

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić izazvao je burne reakcije svojih sugrađana nakon gostovanja u programu FTV-a. Jedna od poruka mu je da gradnja vrtića neće vratiti građane jer postoje i druga važnija pitanja. Šta mu se zamjera naveli su na Relax portalu.

Livnu treba sposoban gradonačelnik. Ovaj je fulao ‘ceo fudbal’:

-Trebao je UZORATI cijelo Livanjsko polje. Tako bi uposlio (vratio) više od 100 obitelji.

-Trebao je napraviti BOLJI PUT do visoravni Kruzi. A ne da vlasnici džipova i quadova imaju monopol na divlje konje.

-Trebao je oživjeti Buško jezero kao DESTINACIJU. Sramota je da stoji onako prazno.

-Trebao je izgraditi vjetroelektranu u režiji Grada Livna, kroz javno-privatno partnerstvo, tako da građani imaju koristi od NAŠEG vjetra.

-Trebao je MAKNUTI DEPONIJU otpada iz Tabla, najplodnijeg dijela Livanjskog polja i premjestiti je na Korićinu. A ne svake godine zatrpavati deponiju u Tablama šutom (otpadom) iz površinskog kopa uglja.

-Trebao je izgraditi PUNIONICU VODE, kao što su to uradili Sinjani (voda ‘Cetina’). Livno je grad s najviše vode u regiji. Voda je na tržištu skuplja od nafte.

-Trebao je oživjeti, davno planiranu, gradnju HIDROCENTRALE u Kablićima. Bilo bi struje za izvoz.

-Trebao bi biti gradonačelnik SVIH građana Livna, a ne provoditi interese samo jedne stranačke elite. Boriti se za prava građana, a protiv institucija koje su generatori nereda u Livnu. Ne raditi više drugih poslova, a zapostaviti posao gradonačelnika.

-I još mnogo toga…

Povezani članci