Politika

OGLASILA SE SDA: Većina nema program, žurba zbog pozicija

Koalicioni sporazum o fomiranju parlamentrane većine u BPK Goražde bez SDA koja je, kao pobjednička stranka osvojila najviše glasova, a samim tim osigurala i najveći broj mandata u Skupštini BPK Goražde šalje lošu poruku građanima koji su svoj izbor jasno pokazali 2.oktobra ove godine.

Time ne samo da se minimizira volja većine građana, već se vješto manipulira sa tezom kako su građani željeli upravo ovakvu vrstu promjene, što oni svojim izborom nisu pokazali ni u kom smislu.Potpisivanje sporazuma od strane pojedinaca, učesnika današnjeg sastanka koji ni po preliminarnim rezultatima CIK BIH nisu izabrani u Skupštinu BPK Goražde, što je presedan u demokratskom društvu, smatramo neodgovornim i neprincipijelnim.

SDA BPK Goražde vodila je fer i korektnu kampanju, te će u tom kontekstu nastaviti djelovati i u budućnosti bez obzira na konstantne, izrazito nekorektne napade pojedinaca i grupa koji se, u nedostatku rezultata i ideja, služe isključivo napadima na sve koji su u proteklom periodu radili na projektima bitnim za svakog građanina BPK Goražde i države BIH.Vođenje kantona u izazovnim vremenima zahtjeva ozbiljan pristup politici kroz koalicije utemeljene na jasnim i mjerljivim programima djelovanja.

Nažalost građanke i građani našeg kantona danas svjedoče koaliciji koja se okupila oko pozicija bez programa. Koalicije čije djelovanje će sigurno voditi naš kanton u političku i finansijsku nestabilnost.Pored nedostatka programa vidljiv je i nedostatak brige o lokalnim zajednicama u našem kantonu. Prema izjavama ovih stranaka jasno je vidljivo da građani općina Pale i Foča u FBiH nisu bili dovoljno vrijedni spomena a vjerovatno niti investicija ukoliko ova većina ostvari svoje namjere.Građani su prepoznali ono što smo uradili kao i naše planove i ideje koji su bazirani na realnim i mogućim osnovama.

Nismo se koristili minimiziranjem svega što je urađeno kako bi naša slika u očima drugih bila bajkovita, već smo planirali realno i racionalno prihvatajući izazove jednako kao i uspjehe.Građanima ostavljamo jesu li pojedini učesnici potpisivanja koalicionog sporazuma bili kreatori našeg zajedničkog uspjeha ili neuspjeha. Također, naša je zadaća i intencija da, kao pobjednička stranka pozovemo sve političke subjekte prije svega na razgovore u vezi programa koji stanje u Bosansko podrinjskom kantonu Goražde mogu učiniti boljim za život i ostanak naših sugrađana i nastavak njegovog kontinuiranog razvoja, a tek onda i dogovora oko formiranja buduće vlasti.

Povezani članci