Politika

SDA I HDZ OPET U ZAGRLJAJU: Lendi će biti dostavljena imena ministara, dvotrećinska većina

HDZ BiH i SDA dogovorili su formiranje koalicije u Srednjebosanskom kantonu, potvrdili su predstavnici ovih stranaka Radoje Vidović i Asm Mekić.

SDA u kantonalnojj skupštini ima 11, a HDZ BiH 9 zastupnika, zajedno 20, odnosno dvotrećinsku većinu koja je potrebna za izbor Vlade.

Novi- stari premijer bit će Tahir Lendo, a raspored ministarstava ostat će kao i u prošlom sazivu.

Dogovoreno je da će dvije stranke dostaviti Lendi popis ministara u narednih tjedan dana, kako bi Vlada bila izabrana u narednih 15 dana.

Vidović je kazao kako će nova vlada u SBK morati imati u vidu da je na federalnoj i državnoj razini koalicija drugačije sastavljena, te se nada da će se ostvariti saradnja s tim razinama vlasti na dobrobit građana ooge kantona..

Mekić je, pak, izrazio nadu da će  HDZ i SDA formirati vlast i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, dok je Vidović, rekao kako se i on nada da će se i u HNŽ-u dogoditi “preslik koalicije iz SBK-a”, uz napomenu da HDZ BiH i SDA ne mogu sami formirati vlast u HNK, pa je u tom pogledu situacija malo kompliciranija.

Obojica stranačkih predstavnika kazali su da su to njihove želje i da oni ne mogu utjecati na to kako će izgledati koalicija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji./HMS/

Povezani članci