Politika

RS IMA SVOJE AVIONE: Spremili odgovor za nadlijetanje američkih F-16

"Jasno je da je vaš jedini pravi razlog taj da našoj maloj Republici Srpskoj pokažete svoje velike mišiće. Vaši mišići jesu veliki, ali je naša ljubav veća od svih mišića" 

Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, oglasio se na društvenim mrežama povodom informacija o današnjem letu američkih borbenih aviona iznad Bosne i Hercegovine.

 Zasmetalo je političarima iz RS to što će američki avioni F-16 nadlijetati našu zemlju uoči neustavnog praznika 9. januara, koji vlasti u manjem bh. entitetu slave kao dan RS.

Kovačević je kazao da u RS imaju "odgovor" na američke borbene avione, te je dodao da će oni danas pustiti "preko milion papiratnih aviona ispunjenih ljubavlju".

- Kažu da će danas Republiku Srpsku, bez saglasnosti nadležnih institucija u BiH, nadlijetati američki borbeni avioni. Kažu i da je razlog ovih preleta partnerstvo BiH i SAD. Ali sa kim i kakvo može biti partnerstvo kada zaobiđete institucije BiH?! Samo da biste zaobišli Srbe i predstavnike Republike Srpske. 

Jasno je da je vaš jedini pravi razlog taj da našoj maloj Republici Srpskoj pokažete svoje velike mišiće. Vaši mišići jesu veliki, ali je naša ljubav veća od svih mišića!

Na vašu avijaciju i prijeteće F-16 avione, mi ćemo pustiti svoju avijaciju - preko milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju za svojim Ognjištem, svojom Istorijom, svojom Otadžbinom, svojom Republikom.

Republika Srpska je Republika mira, Republika ljubavi, Republika slobode. Simbol Slobode! Srećan Dan Republike, napisao je Kovačević.

Povezani članci