Politika

KONAKOVIĆ OBRADOVAO HDZ: Kantoni mogu legalno donijeti odluku o neradnom danu na dan izbora u Hrvatskoj

Nakon što su čelnici država članica Europske unije prekjučer donijeli odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, u Hrvatsku je stigao bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković. Susreo se s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom, a primio ga je i premijer Andrej Plenković

Otvaranje pregovora donijelo je optimizam i nadu u Bosni i Hercegovini da se zemlja kreće u pravom smjeru. Hrvatska je snažni zagovaratelj tog njezinog europskog puta.

 

- Cilj se sada jasno vidi na horizontu, a to je punopravno članstvo u EU. Put do njega je složen, ali može osigurati da rezultati reformi budu održivi i trajni te u konačnici na dobrobit BiH njenih građana, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

- Imam potrebu da u svoje ime i ime svih građana BiH zahvalim Hrvatskoj na podršci našem europskom putu i znamo koliko ste bili važan zagovarač da se ova odluka u Bruxellesu donese i znamo koliko smo puta zajedno reagirali na prepreke koje su se pojavljivale, kazao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

-Kantoni u FBiH mogu legalno donijeti odluku o neradnom danu na dan izbora u Republici Hrvatskoj, izjavio je u Zagrebu ministar vanjskih poslova BiH Konaković.

Podsjetimo dan izbora u Hrvatskoj komentirao je i lider HDZ-a BiH Dragan Čovića kazavši kako je taj dan za Hrvate u BiH svetkovina te kako će to biti neradni dan iako je srijeda.

 

 

 

Povezani članci