Politika

OGLASILI SE BEĆIROVIĆ I KOMŠIĆ: To je neprihvatljivo

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je izraze saučešća porodicama žrtava terorističkog napada u Moskvi. 

- Moje misli su sa porodicama žrtava terorističkog napada, koji najoštrije osuđujem. Takvi činovi nasilja su neprihvatljivi i protive se svim civiliziranim vrijednostima. Moje misli i iskreni izrazi saučešća su uz porodice i prijatelje žrtava, te uz ruski narod, u ovim teškim trenucima. Povrijeđenim građanima želim brz i uspješan oporavak, bez posljedica - navodi Komšić, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović osudio je teroristički napad u Moskvi i izrazio saučešće porodicama žrtava.

- S dubokim žaljenjem primio sam vijest o terorističkom napadu u Moskvi, u kojem je ubijen veliki broj nedužnih ljudi. Najoštrije osuđujem taj teroristički akt i svaki oblik nasilja, koji odnosi nevine ljudske živote i donosi patnju porodicama.

Bosna i Hercegovina ostaje nepokolebljiva u borbi protiv svih oblika terorizma. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje ime, upućujem najdublje izraze saučešća porodicama žrtava, a povrijeđenima želim brz oporavak - saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Povezani članci