Politika

ČOVIĆ BEZ KOČNICA: Plenković stiže na HNS da pogura "legitimno predstavljanje"

Danas je u Mostaru XI. zasjedanje HNS-a, na kome će učestvovati predstavnici stranaka sa hrvatskim predznakom u Bosni i Hercegovini. Očekuje se i donošenje nove Deklaracije HNS-a.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH jučer je usuglasilo sva tehnička pitanja te su načelno prihvatili sveobuhvatni pristup Deklaraciji HNS-a, demografskoj strategiji Hrvata u BiH te pravilniku o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH, dokumentima koji će se predstaviti na Saboru.

Deklaracija XI. zasjedanja sadrži 8 tačaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s XI. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada biti će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH, navodi se u dokumentu.

Nakon jučerašnjeg sastanka poručeno je kako je prioritet usvajanje Izbornog zakona BiH kojim bi se omogućilo "legitimno predstavljanje", a primarni cilj za Čovićevu nevladinu organizaciju je povratak u Predsjedništvo BiH i prevlast u Domu naroda.

Kako je "Slobodna Bosna" ranije najavila, sjednici HNS-a prisustvovat će visoka delegacija HDZ-a Hrvatske na čelu s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Povezani članci