Politika

MIJATOVIĆ NEĆE PODJELU BIH: Stop aparthejdu HDZ -a, prvo apelacije Komšić i Kovačević pa popuna Doma naroda

Potpredsjednik SDP -a Vojin Mijatović opet brani građansku BiH. Glasno je rekao ne Izbornom zakonu po volji HDZ -a. Smatra da EU ne treba davati alibi Čoviću za poraz u bitki za Predsjedništvo BiH. Popuna Doma naroda je za BiH važnije pitanje.

Više je nego jasno da pritisak HDZ/HNS-a i dalje traje i da se ulažu poslednji atomi snage da se Bosna i Hercegovina etnički podijeli.

Takođe je jasno da Evropskoj Uniji nije bila dovoljna opomena agresija Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu, već podržavaju politike proruskih igrača u BiH.

Postoji određene politike unutar evropske arministracije koje podržavaju politiku apartheida koji vodi HDZ BiH.

Kada je Dragan Čović već priznao poraz za poziciju člana Predsedništva BiH, sledi plan B kontrola Doma naroda i sistem apartheida koji omogućava HDZ BiH blokadu i disoluciju države.

Da zaključim deblokada FBIH i integritet izbornog procesa nije sporan, ali nema djelovanja oko Doma naroda sve dok se ne završi apelacija Željka Komšića pred Ustavnim sudom BiH i apelacija Slavena Kovačevića pred međunarodnom sudom u Strazburu!

Namjera vođena pritiskom HDZ/HNS je postojala ali je i Visoki predstavnik danas shvatio da će pro BiH političke stranke biti jedinatvene u stavu da nema apartheida, i dalje razgradnje BiH indetiteta!

Samo građanska BiH i samo evropski standard, rješenja koja ne postoje u EU ne mogu ni u BiH!

Povezani članci