Politika

BOSANSTVO UZNEMIRILO HDZ: Preko Kurtćehajića udarili na reisa, ali i Komšića

Medij blizak HDZ-u ovih dana je ismijavao ideju Bosanstva predstavljajući je isključivo kao bratoubilački rat između Bošnjaka. Najviše pažnje su posvetili akademiku Suadu Kurtćehajiću pokušavajući diskredirati nadetničku ideju njegovim naučnim, ali i političkim lutanjima.

Glasilo HDZ-a piše da je Kurtćehajić zbog priče o Bosanstvu na crnoj listi SDA, ali i reis-ul-uleme Huseina efendije Kavazovića čiji govor iz Sapne sa zadovoljstvom ponavlaju pitajući može li u BiH Bosanac biti samo konj.

Za HDZ-ovo glasilo bila je to prilika i za još jedan obračun sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem jjer njima trebaju Bošnjaci koji se protive Bosanstvu. Time u javnoj sferi ostaje priča o unitarnoj BiH koju Bosanski identitet koji ne isključuje etničku pripadnopst gasi.

S obzirom da se stalno pozivaju na Kutćehajićev govor iz Narodnog pozorišta sa sjednice Bosanskog narodnog vijeća odlučili smo da ga prenesemo kako bi oni koji pogledaju sami mogli donijeti svoj sud.

 Čovićevo glasilo je sebi uzelo za pravo da Ljudski.na ocijeni neznaim portalom iako im je naše pisanje ipak bilo "trn u oku" koji nisu mogli prećutati. Neznani junaci su mijenjali istoriji, stranački glasnogovornici sa njima odu u prošlost.

Povezani članci