Sport

ŽEPČE U TRANSU: Zvijezda Eurolige rodnom gradu donio poklon za istoriju

Košarkaši Orlovika iz Žepča ostvarili su historijski plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine!  Time je Emir Preldžić nekadašnja zvijezda turske košarke dokazao opravdanost vlastitog angažmana na terenu i pored njega u želji da svom rodnom gradu pokloni sportski uspjeh.

Žepče je od sinoć u transu. Dobili su premijerligaša u košarci. Glavni "krivac" je Emir Preldžić koji je šokirao sportsku javnost kada je uspješnu i bogatu karijeru u Turskoj zamijenio trećeligašem iz ovog grada.

Nosila ga je želja da u svom rodnom gradu napravi nešto veliko, pokrenuo je vlastiti biznis, zaposlio ljude, a na košarkaškom terenu bio ključna figura za istorijski uspjeh sporta u Žepču.

Predvođen njegovom sigurnom rukom i savjetima saigračima koji imaju čast igrati uz svog idola Orlovik je sinoć u KŠC Don Bosco savladali KK Igman u finalu A1 lige sa 85:80, i izborio plasman u najveći rang bh. košarke.

Gosti iz Sarajeva su doputovali sa tek dva poena prednosti iz prvog susreta (91:89), a što je sinoć "istopljeno" pred užarenom atmosferom i punim tribinama žepačke dvorane gdje je bilo više od 1.000 navijača.

Najefikasniji kod domaćih je bio Emir Preldžić, bivši reprezentativac Turske sa 34 poena i 11 skokova, dok su po 14 poena postigli Danko Cvitanović i Hakim Delić. Kod Igmana je Elmin Džafić ubacio 17 poena i upisao devet skokova.

Povezani članci