Sport

STABILNO SARAJEVO - PRAZNO KOŠEVO: Bura se ne stišava, navijači tjeraju trenera i direktoricu kluba

Sarajevo će danas od 18 sati igrati protiv Tuzla Cityja utakmicu 27. kola PL BiH i to po prvi put ove sezone na stadionu Koševo.

Ekipa Sarajeva osam mjeseci nije igrala na Koševu zbog rekonstrukcije travnjaka, a udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla se oglasio saopštenjem za javnost i još jednom pozvalo sve navijače da ne idu na najveći bh. stadion.

 

“Nakon osam mjeseci izbjeglištva zbog, kako iz rukovodstva našeg kluba i NFSBIH kažu, “objektivnih” razloga u nedjelju, 23. aprila naš voljeni klub se konačno vraća na svoj dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović – Hase. Utakmica je zakazana za 18h.

No, na toj utakmici kao i svim “domaćim” utakmicama ove godine do sada navijačka grupa Horde zla, kao i navijači Sarajeva sa istočne i zapadne tribine koševskog stadiona, nisu bili i neće biti prisutni iz ranije navedenih razloga.

 

Svjesni činjenice da iste stavove i mišljenje prema kriznoj situaciji u našem klubu dijele i navijači Sarajeva koji ipak planiraju prisustvovati na utakmici, pravdajući tu odluku činjenicom da navijaju za klub i ekipu, a ne za trenera ili direktora, kao i time da su nakon toliko vremena poželjeli vidjeti svjetla koševskih reflektora, ovim putem ih želimo pozvati da istrpe i ovu utakmicu i odupru se toj želji, a sve to zbog dugoročnog cilja, tj. stabilnosti i prosperiteta našeg kluba.

Ovim činom želimo poslati jasnu poruku investitoru da je jedinstven stav SVIH navijača Sarajeva da aktuelna direktorica i šef stručnog štaba zbog svojih izjava, nekompetentnosti i nesposobnosti ne zaslužuju da budu na čelu našeg kluba!

Stoga, još jednom podsjećamo sve da je: Sablasno prazno Koševo i muk na njemu snažnija poruka od svakog skandiranja, svake psovke, svakog zvižduka, svakog huha negodovanja i svake parole protesta. Za stabilno Sarajevo – prazno Koševo!

Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u ugostiteljskim objektima prekoputa stadionskog parkinga gdje je planirano zajedničko gledanje TV prijenosa utakmice”, poručuju Horde zla.

Povezani članci