Sport

TJERAJU GA A ON NEĆE NI DA ČUJE: Varešanovićeva poruka nakon blamaže na Koševu

Nakon što je prvi meč u Gruziji okončan remijem (2:2), ekipa Mirze Varešanovića večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" nije uspjela opravdati ulogu favorita. 

Regularni dio meča završen nje eriješeno 1:1, a produžeci nisu donijeli pobjednika, Torpedo je slavio nakon boljeg izvođenja penala s ukupnih 4:2.

Gosti iz Gruzije bolje su započeli ovaj susret i odmah pokazali da nisu došli u Sarajevo da se brane. U tri navrata Torpedo je u početnim minutama meča zaprijetilo golmanu domaćeg tima Šahinoviću koji je u bio na visini zadatka, pa promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo je iz prve velike prilike došlo do vodstva. Već u 13. minutu Ziljkić je nakon dobrog ubačaja Oliveire postigao gol za vostvo domaćeg tima.

Nakon početne tri prilike, gosti nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Sarajevu, ali zadržali su svoj ritam igre i nastavili graditi napade.

Sarajevo je do kraja prvog poluvremena imalo još jednu dobru priliku za gol, međutim udarac glavom Kyeremeha odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo atraktivan nogomet. Do 65. minuta nije bilo većih prilika, a onda je Zeljković spriječio najbolju šansu za Torpedo koju je propustio Pantuslai. Dva minuta kasnije Vrančić pogađa prečku gostiju.

Kako se bližio kraj meča, gosti su pojačavali napade i pritisak na zadnju liniju Sarajeva. Do kraja regularnog dijela susreta promjene rezultata nije bilo i kada je izgledalo da pobjeda Sarajeva neće doći u pitanje, u sudijskoj nadoknadi Giguri postiže glavom gol za izjednačenje i produžetke.

Najbolju šansu u produžecima imao je Kyeremeh u 113. minute susreta, ali njegov udarac nije bio precizan. Promjene rezultata nije bilo pa su ekipe pristupile izvođenju penala.

Gruzijski igrači su sa bijele tačke bili mnogo bolje i prošli u 2. pretkolo Konferencijske lige s ukupnih 4:2.

Nakon meča, trener Bordo tima Mirza Varešanović obratio se medijima na press konferenciji i tu poručio kako je zahvalan navijačima zbog pordrške.

“Hvala divnoj publici na velikoj podršci. Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da dođemo do igre koja nas je krasila na pripremama. Da li je to pristisak ili strah, stvarno ne znam”, rekao je Varešanović na početku obraćanja.

“Balta i Vrančić više nisu mogli i tražili su izmjene. Bili smo bolji u produžecima, a penali su lutrija. Nažalost, nismo imali sreće”, dodao je trener Bordo tima.

“Ja sam prvi razočaran. Svi smo očekivali i vjerovali da imamo snage, znanja i kvaliteta. Torpedo nije naivan i u takmičarskom ritmu su, dok je nama ovo druga utakmica. Neću da se vadim na sportsku sreću, ali stvarno nismo imali sreće. Što se tiče voljnog momenta, nemam šta igračima da zamjerim“, ističe Varešanović.

Trener Bordo tima ističe da preuzima odgovornost za poraz, ali nije podnio ostavku, kako su navijači skandirali nakon utakmice.

“Nismo mi čuvali vodstvo i nismo dogovorili da se branimo. Protivnik je preuzeo sredinu terena i bili smo prinuđeni da se pomjeramo. Cijeli život sam tu, ali ne pamtim da je ovakva posjeta bila u prvom pretkolu. Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam”, dodao je za kraj.

Povezani članci