Politika

ČOVIĆ ZBIJA REDOVE: Zna da će još biti izlazaka iz stranke

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, u pratnji dopredsjednice HDZ-a BiH i zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović, sastao se u srijedu u Žepču s članovima i dužnosnicima Općinskog i Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Tokom sastanka istaknuti su izazovi u nadolazećoj godini, imajući u vidu činjenicu kako je iduća godina izborna godina. Predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskom kantonu predstavili su program rada stranke s posebnim naglaskom i projekcijama za iduću godinu i lokalne izbore.

Čović je istaknuo kako je cilj HDZ-a BiH i partnera, dobiti uvjerljivo povjerenje na idućim lokalnim izborima, o čemu će se govoriti na Klauzuri HDZ-a BiH krajem sedmice. Sve projekte treba rješavati, planirati nove te biti bolji organiziraniji i uspješniji, kazao je.

Dotakao se i brojnih izlazaka iz HDZ-a posljednjih sedmica, a posebno onih iz Žepča. Kaže da su se tu trzavice vukle mjesecima.

"Pokušavali smo to riješiti džentlmenski i kada smo vidjeli da se to ne može riješiti i da će se prenijeti na lokalne i opće izbore, uradili smo restrukturu, a oni koji se ne mogu složiti s novim odredbama doveli su se u poziciju da nanose štetne odluke po sebe. Napustili su porodicu kojoj su pripadali", kazao je Čović.

Smatra da su oni koji su napustili HDZ najveći gubitnici jer je to "snaga hrvatskog naroda". Ipak, dodaje da mu je žao zbog svega i da se odlasci ne mogu potcjenjivati.

"Želimo očuvati svakog našeg člana, ali svi naši prijatelji moraju poštovati pravila igre i ne smiju štetiti orgnizaciji HDZ-a koja je najbolje organizirana u BiH. Bit će još tih izalazaka, svaka tri dana nas obavijeste da neko izlazi. Izlazit će još desetak dana, kada potroše taktike, a onda ćemo mi biti još jači. Zbit ćemo se jer nam je ZDK važan kao i sredine Žepče i Usora", dodao je Čović.

Povezani članci