Sport

TURSKA SLAVI ZMAJA: Golčina Hadžiahmetovića za pamćenje

Bešiktaš je u 32. kolu turske Super lige u velikom gradskom derbiju savladao Galatasaray s 3:1 i zakuhao je borbu za prvaka. Velike zasluge u pobjedi imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović koji je postigao sjajan gol.

Bešiktaš se vratio u borbu za titulu prvaka današnjom pobjedom u velikom gradskom derbiju protiv Galtasaraya. Bilo je 3:1 uz pogodak reprezentativca BiH Amira Hadžiahmetovića.

Galata odlično ulazi u meč i u 20. minuti stiže do prednosti. Rashica ubacuje loptu za Maura Icardija, a argentinski napadač majstorski pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Bešiktaš se brzo vratio u meč. Igrala se 35. minuta kada Romain Saiss koristi ubacivanje Masuakua iz kornera i glavom pogađa za 1:1 i oduševljenje na stadionu Bešiktaša.

Tim rezultatom se odlazi na odmor, da bi se u 58. minuti dogodio ključni detalj ove utakmice uz glavnu ulogu reprezentativca Bosne i Hercegovine Amira Hadžiahmetovića.

Bh. veznjak je ukrao loptu Oliveiri na 30-ak metara od gola, došao je sam pred golmana Galatasaraya Musleru i zatim ga je hladnokrvno matirao za vodstvo Bešiktaša od 2:1.

Sve je završio kamerunski napadač Vincent Aboubakar. Iskoristio je asistenciju Rosiera i pogodio je za konačnih 3:1.

 

Golčinu Hadžiahmetovića pogledajte OVDJE.

Povezani članci