Sport

FENOMENALNI RUKOMETAŠI BIH: U velikom stilu pobjedili Crnu Goru

BIH ne mora raćunati. Plasirala se na Euro. Pobjedili su u Morači Crnu Goru i osvojili drugo mjesto u grupi koje direktno vodi na EP

Sjajnu utakmicu su odgrali rukometaši BiH. Problema u igri je bilo samo na početku kada su gubili sa 6-2. Serijom 5-0 vratili su se i sigurnom igrom prvo poluvrijeme riješili u svoju korist 14-13. Sjajni su bili Herceg i Panić koji su s vanjskih pozicija rešetali mrežu Crnogoraca.

U nastavku mrežu svog gola je zaključao fenomenalni golman Burić. BiH je došla do četiri gola prednosti koje je sigurnom igrom uspješno čuvala. Igra u Morači protiv stalnog učesnika velikih takmičenja Crne Gore pokazala je da i igrači iz premijer lige pod vodstvom velikog trenera kakav jeste Irfan Smailagić mogu parirati najbolljima. Na kraju pobjeda BiH rezultatom 25-23.

Sve čestitke momcima na velikoj pobjedi i osvojenih osam bodova koji vode na EP. Na EURO su se plasirali i Crnogorci. A za pohvalu je i korektna crnogorska pubilka koja je još jednom pokazala kako se dočekuju susjedi.

Povezani članci