Sport

PRIJATELJSTVO KOJE TRAJE: Velež i Hajduk ne poznaju granice

Delegacija Fudbalskog kluba Velež Mostar, predvođena Predsjednikom Upravnog odbora   Senadom Keveljom, te članovima UO Adnanom Frenjom i Harisom Maksumićem boravila je u radnoj posjeti splitskom Hajduku.

Predstavnici Veleža sastali su se sa Predsjednikom Uprave HNK Hajduk Split, Lukšom Jakobušićem, legendom mostarskih “Rođenih”, ali i splitskih “Bilih” Borom Primorcem, te članom skautske službe HNK Hajduk Matom Radićem.

U ugodnom razgovoru predstavnika dva kluba izražena je obostrana želja za još uspješnijom saradnjom ova dva fudbalska kolektiva koja su ostavila duboke tragove u historiji regionalnog fudbala.“Nakon radnog sastanka, te posjete “Poljudskoj ljepotici”, članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež prisustvovali su prvenstvenoj utakmici u kojoj je HNK Hajduk savladao goste iz Pule NK Istra 1961 rezultatom 1:0 i tako nastavio svoju borbu za prvaka Hrvatske.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje svojim sportskim prijateljima iz Splita na ugodnom prijemu, sa nadom da će u što skorijem periodu biti u prilici da u svom gradu ukazano gostoprimstvo uzvrate na jednak način” – stoji u objavi FK Velež.

Povezani članci