Sport

97. MINUT I PREOKRET IZ SNOVA: Golčina Bosanca kojem se divi Italija

Na stadionu Renzo Barbera u Palermu gledali smo uzbudljiv susret na kojem je viđeno pet golova, nevjerovatan preokret domaćeg tima i pogodak iz skoro nemoguće pozicije u zadnjim sekundama utakmice.

Cremonese je odigrao odličnu utakmicu u Palermu i činilo se da će s punim plijenom napustiti ovaj grad jer je u dva navrata gostujući tim imao prednost, ali se domaći nisu predavali.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Ghiglionea, ali Palermo je na 1:1 poravnao desetak minuta kasnije preko Nedelcearua. Međutim, Cremonese je uspio u 32. minuti ponovo da povode, a ovaj put mrežu domaćih trese Castagnetti za 1:2.

Cremonese je u 54. minuti postigao gol za 1:3 preko Code, ali je isti poništen zbog ofsajda. Činilo se da Palermo jednostavno nema snage da se ponovo vrati u meč, ali domaći su u finišu uspjeli da naprave čudo.

Stvari je na početak vratio Federico Di Francesco koji je u 72. minuti zabio pogodak za 2:2, ali detalj koji je obilježio spektakl u Palermu dogodio se u posljednjim sekundama.

Na semaforu je bila 97. minuta i domaći su dobili slobodan udarac iz kojeg su svi očekivali centaršut. Loptu je namjestio slovenski reprezentativac Leo Štulac, inače porijeklom iz Cazina, i čekalo se da ju centrira u kazneni prostor, ali on je odlučio da šutira i pogodio je gol za 3:2.

Nakon toga nastala je erupcija oduševljenja na tribinama.

Pobjednički gol pogledajte OVDJE.

Povezani članci