Politika

ACO BOSANAC IZ BANJA LUKE: Nisam i neću biti nacionalista, oni se međusobno pljuju i gađali bi se noževima, a zajedno pljačkaju

 Biti Bosanac i Hercegovac u Republici Srpskoj nije lako. To zna najbolje predsjednik Gradske organizacije SDP -a Banja Luka Aleksandar Vuković.Svima koji u tome vide problem danas je poslao poruku, jasnu i glasnu. Od svog puta neće odustati.

Ja sam Bosanac i Hercegovac gruntovno i katastarski!

 Sa državnog i entitetskog budžeta nisam nikada dobio ni marku!

 Iskreno, želim da nastavim sa svojim privatnim poslom, a da mladi Bosne i Hercegovine prestanu da samo lijepe izborne plakate, te da preuzmu državu i politiku u svoje ruke!

 Kažem uvijek što mislim, te svjesno prelazim granice bontona! Ne zbog nepoznavanja pravila ponašanja, nego takav vokabular ovaj politički roster jedino razumije!

 Bosnu i Hercegovinu, u stvari, uništavaju lažne političke relacije! Veze to nema sa serviranim, tobože, nacionalnim interesima!

 Javno se pljuju, individualno se kao kulturno rukuju i uvažavaju, a kad okrenu jedni drugima leđa, odmah se noževima gađaju! A kada zajedno pljačkaju, onda se grle, ljube, kidaju košulje i sline jedni po drugima!

 Ne interesuje me uopšte da li sam nekome prihvatljiv zbog svog političkog opredjeljenja i kako kažu, nekonvencionalnog pristupa tim relacijama!

 I poruka svim nacionalističkim "prijateljima i poznanicima", od djetinjstva, pa do danas, vaša naknadna pamet me ne zanima! Ne konzumirajte od mene ništa, a ja nisam psihijatar da liječim vaše zatucane mozgove!

Povezani članci