Politika

VLAST JE SLIKA OPOZICIJE: Adžem slikovito pojasnio kako FBiH propada, nije politika da Goražde dobije bazen jer je tamo gerijatrija

Ocjenu rada Vlade FBiH znaju gradjani, a izvještaj o radu vlade je štivo sa mnogo opisnih pridjeva koje počiva na slabim premisama koje rezultiraju pogrešnim zaključkom. Vlada nije radila za građane već ih je dovela na rub siromaštva….Ovo je stav zastupnika DF -a u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH Dževada Adžema.

U svom izlaganju Adžem je kritikovao i opoziciju tvrdeći da nije iskoristila šanse koje joj Vlada F BiH pruža. Prema njegovom mišljenju velika odgovornost za trenutno stanje je na Parlamentu F BiH jer je on imenovao vladu.

- Činjenica da četri godineimamo reprogram Vlade F BiH govori o impontentnosti opozicije. Ako je kultura slika vlasti, onda je vlast slika opozicije. U mnogo stvari opozicija se bavila trivijalnim stvarima i tangirala više ljudske emocije nego nudila rješenja. Da sam ja bio opozicija podržao bi sve loše zakone i odluke Vlade F BIH jer bi to bio put da se promjeni vlast na izborima, da se izazove reakcija građana, rekso je Adžem.

Prije toga na svom Facebook profilu se osvrnuo na trakavice oko kulturnih dešavanja u Sarajevu.

- Poseljačeno Sarajevo kako to rekoše u Times-u lideri KS, bljesnulo je u novom ogoljelom ruhu u performansu koji je trebao biti izveden u Skupštini Kantona Sarajevo. Ako je kultura ogledalo onih koji su na vlasti sa nestrpljenjem očekujem tematsku sjednicu na kojoj bi do gole kože obnaženi predstavnici sarajevske trojke trebali pokazati da sloboda pojedinca nije ograničena slobodom drugoga već voljom onih koji tu slobodu tumače na osnovu legitimne DEMONKRATSKE većine…. Spasa nam nema ali propasti nećemo….! - napisao je Adžem.

Nije Adžem štedio ni premijera F BiH Fadila Novalića tvrdeći da je njegov ekspoze pokazao da nema radiklanih promjena, već konstantno samo drži glave stanovnika iznad vode održavajući ih tako u životu.

- Pametniji od mene su rekli sve što ne napreduje nazaduje. Mi konstantno nazadujemo držeći pri tome milijardu KM koji se vode kao imovina pasivnog podbilansa. Hvalimo se da smo najmanje zaduženi i nećemo da se zadužimo i zaposlimo omladinu koja odlazi. Telekom nismo prodali kada je bio vrijedan 3 milijarde sad vrijedi oko 700 miliona, ne znam kome je to u interesu, rekao je Adžem.

Pogrešne politike je oslikao na primjeru svog Goražda gdje je kaže uslov za opstanak mladih bio bazen, a ti koji su to predlagali nikako da shvate da se grad pretvara u gerijatriju.

Cijelo izlaganje pogledajte u videu.