Politika

UZBUNA U DF-u: Mešalić pozvao Schmidta da ga smijeni

Mahir Mešalić, član Demokratske fronte, oštro se kritizirao posljednje poteze visokog predstavnika Christiana Schmidta, optuživši ga da „teferičio sa svojima“.

 

-Posjeta Visokog predstavnika, inače člana njemačke CDU stranke, svojoj polubraći iz njemu bratskog HDZ-a. I tako je “neutralni” Schmidt teferičio sa svojima, dočekan uz zastave i pjesme Herceg-Bosne.

Ustvari, dočekali su svog vođu “Devetorke” a nas istinski opredjeljene građane za građansku Bosnu i Hercegovinu bez obzira na ime i prezime, će staviti u geto po mjestu prebivališta, bez mnogo individualnih prava da se dodatno unutar geta izdjelimo, pojedemo i raselimo.

Gosp. Schmidt,moj prijedlog vam je da prvo mene smijenite svojim ovlastima(kad već nećete one sa “Crne liste”)niko me ne može ucijeniti i jer vam unaprijed najavljujem da ću se kao opozicija žestoko suprotstaviti vašim favoritima koje ste nacrtali u vlasti a koji žele da dijele BiH.

Nije da nismo znali nego nam mnogi nisu vjerovali da će se ove stvari dešavati a da smo upozoravali jesmo, još na protestima! Sve u korist, presuđenih projekata.

Tako se prave mini-državice, sa monolitnim etničkim većinama, malo od kantona preko izbornog zakona do nekakvih “osmorki-devetorki-desetorki” sa nekakvim strankicama sa po jedan-dva mandata, potučio je Mešalić.

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Scmhidt nazočio sinoć Adventu u Kiseljaku, te se družio s kiseljačkim načelnikom Mladenom Mišurićem – Ramljakom (HDZ BiH) i najbližim suradnicima, a skupa su gledali i utakmicu između Hvratske i Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Povezani članci