Politika

SVE PO ZAKONU: Nikšić zna da su ga tužilaštva provjeravala

Nermin Nikšić, premijer FBiH, prokomentarisao je slučajeve direktora i uprava javnih preduzeća u većem bh. entitetu. Lider SDP-a je na svom Facebook nalogu objavio dio prošlosedmičnog intervjua u kojem je govorio o ovoj temi.

On kaže da je komunicirao sa nekoliko direktora velikih kompanija koji su, prema njegovim riječima, svjesni da su na te pozicije došli politički.

- Kada je riječ o direktorima i upravama javnih preduzeća, ima ih koji su stavili svoj mandat na raspolaganje, ima i onih sa kojima sam komunicirao čak i onih iz velikih kompanija koji kažu da su potpuno svjesni da su na politički način došli i da kad dođe do smjena neće praviti probleme. Možda i ovo što mi nismo odmah krenuli po svaku cijenu da preuzimamo te kompanije, shvataju i ti ljudi, shvataju odnose u vlasti, svi oni su svjesni kako su došli na tu poziciju i svi oni koji su realni će to tako i protumačiti, rekao je Nikšić u intervjuu za BHRT.

Potom se osvrnuo na svoj prošli premijerski mandat poručivši da se svaka njegova aktivnost provjeravala.

- Pokazalo se i u mom prethodnom mandatu da ne postoji aktivnost koju nakon odlaska sa pozicije premijera nisu provjeravali, ne postoji papir koji nije prošao kroz provjere tužilaštava, pa je na kraju sve završilo bez ijedne optužnice, kazao je on.

Poručio je kako će se ovaj saziv Vlade FBiH, također, držati svih zakonskih propisa.

- Prema tome ne želim se uopće upuštati u avanturu da Vlada FBiH bilo šta uradi protuzakonito. Dakle, moramo se držati nekih uzusa, moramo se držati zakona i tu dileme neće biti. Naravno, meni je to potpuno prirodno kao i to da dovedemo ljude koji će provoditi politiku Vlade, istakao je Nikšić.

 

Povezani članci