Politika

ROĐEN ZA POBJEDE: Najmlađi u Vijeću naroda RS-a, pravi politički bum tek slijedi

U RS-u je danas kompletirano i Vijeće naroda. Najmlađi član ovog zakonodavnog tijela je Armin Hamzić iz Gradiške. Ima 26 godina.Svojim radom i zalaganjem Armin je zaslužio da ga SDP kandiduje jer je oživio ovu stranku u Gradišci, a sada najavljuje i njeno širenje.

Na proteklim izborima Hamzić nije uspio izboriti mandat narodnog poslanika u NSRS. To ne znači da je imao loš rezultat, naprotiv. Ovaj mladić je sa grupom entuzijasta Pokretu za državu donio oko 2.800 glasova.

- Ja sam imao preko 1.300 glasova, što je najviše od Bošnjaka koje je kandidovao SDP: Na žalost naša izborna jedinica je izuzetno teška jer su tu Laktaši, Prnjavor, pa ipak nismo bili daleko od mandata. Zahvalan sam Vojinu Mijatoviću i Nerminu Nikšiću koji su odlučili da na ovaj način nagrade moj trud i rad na terenu. To je samo poticaj da u budućnosti gradiški SDP bude samo snažniji, za Ljudski.ba je rekao Hamzić. 

Izbor Hamzića za SDP je bio stvar principijelne prirode jer su od danas stranka koja u zakonodavnoj vlasti RS.a ima predstavnike sva tri naroda. Zahvaljujući Hamziću i multietničkoj ekipi okupljenoj oko njega SDP se podigao u ovom dijelu RS-a. Punih 12 godina u gradiškoj skupštini nema Bošnjaka, a ako Armin ponovi lični rezultat koji je ostvario u svom gradu to će se promijeniti.

- Ne samo to, kada odvojimo glasove koje smo osvojili u mom gradu SDP bi da su lokalni izbori imao pet delegata. Po broju osvojenih glasova u Gradišci smo treća politička partija u RS-u, rekao je Hamzić za Ljudski.ba.

Zahvalio se Bosancima i Hercegovcima u dijaspori koji su podržali Pokret za državu i pozvao ih da na lokalnim izborima još masovnije izađu na izbore jer se pokazalo da uz njihovu podršku povratnici ne bi bili bez svojih predstavnika.

Povezani članci