Politika

NOVI PORAZ SDA: Izabrani predsjednik i potpredsjednici Komisije za nadzor nad radom OSA-e

S početkom u 11:30 sati održan je nastavak konstituirajuće sjednice Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na kojem su izabrani predsjedavajući, te prvi i drugi zamjenik predsjedavajućeg.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, izabran je za novog predsjednika Komisije za nadzor nad radom OSA-e.

Valja napomenuti kako pozicija predsjednika Komisije pripada opoziciji. Osim Cvitanovića, kandidat je bio i Šemsudin Mehmedović, član Predsjedništva SDA.

Kadrovi HDZ-a, SNSD-a i Trojke podržali su Cvitanovića iz HDZ-a 1990.

Za izbor Ilije Cvitanovića za predsjednika Komisije za nadzor nad radom OSA-e i Sredoja Novića za potpredsjednika Komisije glasali su Sabina Ćudić, Kemal Ademović, Albin Muslić, te članovi Komisije iz SNSD-a i HDZ-a BiH.

Za prvog zamjenika izabran je Albin Muslić, a za drugog Sredoje Nović. Iako je Šemsudin Mehmedović na ranijoj sjednici predložen za predsjedavajućeg on nije dobio nijedan glas Hrvata. Njega je tada predložio Muslić koji je i glasao za njega.

Podsjetimo, s početkom u 11:30 sati održan je nastavak konstituirajuće sjednice Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na kojem su izabrani predsjedavajući, te prvi i drugi zamjenik predsjedavajućeg.

Povezani članci