Politika

NAČELNIK NEMA DILEMU: Poslao poruku nasilnicima

Nakon što je vlasnik hotela u Jablanici Amir Džafić brutalno pretukao uposlenicu Enisu Klepo oglasio se načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović koji je ovaj nemili događaj osudio.

– Poštovani sugrađani, nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila. A kao načelnik Općine pobrinut ću se da Općina Jablanica u razdoblju ispred nas preispita bilo kakvu suradnju s poslovnim subjektima koji pored nipodaštavanja radnika i njihovih prava provode i fizičko nasilje nad njima – naveo je Šabanović.

Dodao je da je zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. vijeku je neprihvatljivo.

– Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporavak – dodao je Šabanović.

Podsjetimo, Enisa Klepo (1995.) brutalno je pretučena od strane njenog poslodavca vlasnika hotela “Jablanica” zbog toga što mu je najavila otkaz i tražila da joj isplati plaću.

Povezani članci