Politika

MUSTAFIĆ PODIGAO BURU: Tvrdi da zna gdje se krije Mahmuljin

Bivši poslanik SDA Ibran Mustafić uzburkao je javnost.

”Prije nekoliko dana sjedoh sa jednim gospodinom koji je rat proveo sa Alijom Izetbegovićem, da bi se 1995. godine razišli uz teške riječi. Kroz razgovor, od njega saznadoh da Bakir Izetbegović samo u Izmiru ima tri vile koje renta. Kako mi reče, u jednoj od tih vila živi i odbjegli general Sakib Mahmuljin”, napisao je ovo na svom Facebook profilu Ibran Mustafić, bivši poslanik SDA iz Srebrenice u Skupštini BiH, nakon čega su uslijedili brojni komentari.

– U dugom razgovoru saznadoh i da je prije izvjesnog vremena, na jednom sastanku SDA, najodanijim članovima sugerisano da oni koji “imaju putera na glavi”, pogotovo koji su upetljani u zločine, trebaju što prije napuštati BiH i hvatati se Turske.

Saznadoh da je Fikret Prevljak rasprodao svu svoju, tuđom krvlju stečenu imovinu i da je već i on u Izmiru, a da mu je komšija Mahmuljin. Svaki ratni zločinac, ubica i kriminalac još ima svoju rezervnu domovinu u kojoj je zaštićen: Srbi Srbiju i Rusiju, Hrvati Hrvatsku, a “poturice” Tursku - dodao je Mustafić.

 

Povezani članci