Politika

LJUBAV STARA SRCE PARA: Dino bi rado Bakira za političkog partnera

Na društvenoj mreži TikTok kojeg su snimile kolege sa N1 televizije, na pitanja je odgovarao Elmedin Konaković, šef bh. diplomacije i predsjednik Naroda i Pravde.

Da morate birati sa kim ćete provesti godišnji odmor ko bi to bio? Dodik ili Izetbegović?

– Bez dileme Bakir Izetbegović. Taman da ga ispitam što bježi, što neće da se ispričamo. Ja bi svakako i u svakoj opciji birao prije Bakira Izetbegovića da mogu i za političkog partnera prije nego Dodika a na more bi ga volio povesti 7 dana da ga svašta propitam i da mu svašta kažem, izjavio je Konaković

Predstavljate BIH sa košarkom. Kojih pet bh. političara bi činilo vaš tim?

– Bit ću ličan i onda reći sve iz NiP-a i to neće biti skroz korektno. Osim mojih najbližih saradnika evo d kažem da bi recimo dva bila izabrana iz moje baze. Kojović bi recimo bio moj košarkaški partner u političkim utakmicama sigurno. Iz SDP-a Nikšić, bez dileme, vrlo moguće Magazinović. Iz drugih stranaka Stojanović Igor koji je dobar šuter.

Režirate komediju, koji političari sa bh. scene bi bili najbolji glumci?

-Pa recimo Ramo Isak, bi siguno imao neku ozbiljnu ulogu jer on u ovom prezentacijskom dijelu intrigira javnost, privlači ljude. Dodik je isto tako glumac tako da on ima neke svoje vrijednosti , od opozicije, oni slabo stvarno tamo prepoznajem slabo. Oni su destruktivci, to ne bi mogla biti komedija, oni bi mogli biti nekoj tragediji, kazao je Konaković.

Povezani članci