Politika

KASUMOVIĆ VAN SEBE: Otišla još jedna zastupnica, pale i teške riječi

Čelnik BHI KF otkrio i šta su dobili zastupnici koji su ga napustili.

"Draga Naida Delibašić Alagić, dužan sam, a nakon tvog sinoćnjeg patetičnog statusa i pokušaja igranja na emociju, da kažem sljedeće... Nakon BHI-KF, sada ti predstoji četvrta po redu stranka otkako se pokušavaš baviti politikom što najbolje govori o tebi. Zajedno si sa Kenanom Uzunovićem, Amelom Granić i Alenom Kapkovićem, u vrijeme dok si prolazila kako kažeš težak period, odlazila kod Nermina Nikišića u Sarajevo i njemu se pokušavala prodati", napisao je Fuad Kasumović.

Predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative tako je počeo svoju reakciju na objavu svoje dojučerašnje stranačke kolegice da izlazi iz BHI-a.

"Šutila sam, ne “gospodo ispravna kako sebe nazivate” ne zbog vas. Šutila sam jer sam bila trudna i u 9 mjesecu, kad sam trebala najviše da uživam ja sam najviše stresa doživljavala zbog vas. Nazivali ste me raznoraznim imenima, pisali i pričali svašta protiv mene. Šutila sam i mislila da ćete prestati. Mislila sam da imate i malo ljudskosti u sebi, i da ćete shvatiti da trudnu ženu ne trebate i ne smijete uznemiravati. Niste stali. Nastavili ste.. Dan pred moj porod ste objavljivali o meni svašta, nastavili ste.. u 10 dana doživjela sam najveću tugu i najveću radost u životu. Nastavili ste, niste se obazirali ni na to da sam u “četresnici”, da u tom periodu ne smijem i ne trebam biti uznemiravana. Nikad i niko nije stao u odbranu niti mene niti bilo koga drugog, nego stalno ste radili što ste radili", napisala je Derlibašić Alagić na svom Facebooku. 

Ona je prozvala Kasumovića da ju je napadao "raznoraznim radnjama kojima se nisu bavili ni oni najpoganiji ljudi na dunjaluku" i prijetio joj, te da je time natjerao da napusti njegovu stranku. 

Istakla je i da je "kćerka borca patriote i poštenih oca i majke", koju "ne može niko kupiti a ni zadržati uz sebe na tako fuj načine". 

"Napustila sam SBB onda kad mi se prijetilo, i kad su mi se pravile raznorazne spletke tako ću i sada da učinim. Bog ima za svakog, i za mene i za vas i svima će suditi. Nekima doduše i ovdašnji sud. Ja nikoga nisam izdala a mene su mnogi, i hvala im što u svoj svojoj muci i bolu moram trpiti i dodatno stresove koje mi vi namjerno zadajte", objavila je ona dalje. 

Optužila je Kasumovića za autoritarizam, da pravi tim "u kojem se nijemo posmatra sve i gdje ne smiju ti ni saučešće izjaviti niti čestitati bilo šta ukoliko im šef ne odobrii, u timu u kojem se samo smišljaju tračevi i kako onesposobiti kolegu koji drugačije misli, i onda kao takvi šire se dalje, u timu u kojem nema kolegijalnosti i u kojem svako sebe gleda a krije se pod izgovorom da gleda opće dobro". Navela je da ne želi biti dio toga. 

"Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku jer neću dozvoliti sebi da budem u takvoj priči. Ispadaju svi pošteniji i bolji od onih za koje si mislio da su budućnost ovog kantona! Žao mi je samo pojedinih ministara koji su dobro radili svoj posao i koji više neće biti tu, od srca im se želim zahvaliti na saradnji koju smo imali u prethodnoj godini i na svemu do sada urađenom. Benjamin Sinanovic , Danijel Pasic , Edin Hasaničević od srca vam želim sve najbolje u zivotu!

A svi vi koji svoje tvrdnje iznosite javno, biti ćete tuženi. Za ono što pišete, i tvrdite ćete odgovarati, pogotovo za bol koju mi nanosite, u žalosti kao i zbog toga što trpim kao tek porođena žena!", stoji u njenoj objavi.

Povezani članci