Politika

"PAPCI" RUŠE VLADU: Kasumović progovorio, nova Trojka diktira pravila

Lider BHI-KF Fuad Kasumović konačno se oglasio nakon što je poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak objavio da se povlači iz utrke za mjesto u rukovodstvu tog predstavničkog tijela i da svoje mjesto ustupa Kenanu Uzunoviću,inače dojučerašnjem članu stranke Fuada Kasumovića preko čije liste se domogao stolice u federalnom parlamentu.  

Kasumović, naravno, nije krio svoje razočarenje postupkom svog dojučerašnjeg kolege i optužio ga je za izdaju i poručio mu da "nije on osvojio mandat nego moja stranka i moje ime".

"Nekadašnji čovjek koji je sve dobio od BHI-KF se po treći put prodao i sada je Snaga naroda. Kenan Uzunović, koji je u ime BHI-KF dobio mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, nakon izdaje BHI-KF, potom prelaska u NES i naplaćivanja pomenutog prelaska, trenutno je prešao u Snagu naroda i zajedno sa Ramom Isakom sada su napravili Trojku koja je ključna u Federaciji.  

Zaboravio je 'moralni' da nije on osvojio mandat nego moja stranka i moje ime. 

Shodno tome, da ima imalo morala vratio bi mandat i ne bi vršio ucjene na Federaciji zbog svega navedenog. Sve što sam dogovorio sa Vladom FBIH da se Zenici pomogne postaje upitno jer naprijed navedeni idu na lični interes, nikako na interes građana.  

Na sastanku su mi lideri stranaka NIP-a, SDP-a i Naše stranke kazali i to kako ne stoje iza rušenja većine u ZDK. Potvrdili su mi i to da neće primati "papke" preletače koje su kupili Omer Škaljo, Kenan Uzunović i Ramo Isak", napisao je Kasumović. 

Otkako je Alen Kapković, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, nedavno na svom Facebooku objavio da napušta BHI-KF i nastavlja djelovanje kao nezavisni zastupnik, brojne su teorije zavjere u javnosti.

Prema informacijama Ljudski.ba u Zenici se vrbuju najmanje tri Kasumovićeva poslanika u Skupštini ZDK a sve u cilju promjene aktuelne većine.Vode se aktivni pregovori o restruktuiranju vlade u kojoj Kasumovićeva stranka ima premijerku.

Istovremeno, saznajemo da smijenjeni direktor ZZO ZDK Omer Škaljo, političar koji je promijenio brojne stranke, ne odustaje od namjere da pokuša prekomponovati vlast u Kantonu. 

Tu mu podršku navodno daju pojedinci iz SDP-a ZDK, a koji su mu, navodno, obećali i mjesto direktora Kazneno-popravnog zavoda u Zenici. Međutim, od Škalje se ograđuje zenički SDP,  tvrdeći kako su spremni napustiti SDP ukoliko se SDP ZDK odluči na bilo kakav dogovor i trgovinu sa Škaljom.

Povezani članci