Politika

ČOVIĆ U ZAGREBU: Čudo se desilo, nije spomenuo Komšića

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s Tomom Medvedom, zamjenikom predsjednika HDZ-a RH, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja.

Na održanom sastanku govorilo se o aktualnoj situaciji u BiH i RH te odnosima, projektima i suradnji.

Čović je naglasio kako je HDZ BiH održao Klauzuru proteklog tjedna koja je okupila dužnosnike s državne, entitetske i kantonalne razine izvršne i zakonodavne vlasti, kao uvod u iduću izbornu godinu.

Cilj je HDZ-a BiH i partnera, kako se navodi u priopćenju, uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o europskom putu BiH i potrebi da BiH otvori pristupne pregovore s Europskom unijom do konca godine, u kojim naporima, rečeno je, Vlada Republike Hrvatske pruža veliku podršku.

Čović je zahvalio na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku (Andreju) Plenkoviću i suradnicima, istaknuvši kako je upravo ta potpora dragocjena za Hrvate u BiH i europsku BiH, dodaje se u priopćenju.

Sastanku su nazočili i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić te glavni tajnik HDZ-a RH Krunoslav Katičić i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a RH Vlatko Vuković, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Povezani članci