Politika

ČUDNE IGRE NAŠE STRANKE: Ugašen gradski odbor zbog saradnje sa SDP-om i NIP-om

Predsjedništvo naše stranke ugasilo ogranak u Lukavcu. Reakciju iz Lukavca prenosimo u ciojelosti.

Dragi NAŠI, ovim putem obavještavamo sve naše simpatizere i glasače da je Gradski odbor Naše stranke Lukavac raspušten od strane Predsjedništva Naše stranke zbog saradnje sa GO SDP Lukavac i GO NIP Lukavac.

Sporna odluka je donesena 12. septembra iako nikada nismo dobili bilo kakav negativni stav Predsjedništva i Povjereništva TK zbog čega je odluka i donesena. Sa nama se nije željelo razgovarati, iako smo tražili razgovore u više navrata. Željeli smo osvjetlati obraz Naše stranke i imali smo i imamo potpuno ISKRENE namjere.Borili smo se na Glavnom odboru i izborili da o Odluci predsjedništva raspravlja Nadzorni odbor stranke.

Danas je Nadzorni odbor odobrio Odluku predsjedništva, a nije razmatrao da li postoje dokumenti na koje se poziva Predsjedništvo i da li je sporazum NS, SDP i NIP u Lukavcu, pravno valjan (isti nije ovjeren pečatom, što je trebalo biti učinjeno u septembru od strane predsjednika stranaka). Ništa od toga nije razmatrano, a to je suština.Žao nam je što nismo ispunili vlastiti cilj i što ideju Naše stranke nismo proširili kroz rad u Gradskom vijeću.

To smo željeli u narednoj godini, ali smo zaustavljeni. Pored svega, naš odbor je uvijek bio označavan kao jedan od najaktivnijih. Naše inicijative su predlagali vijećnici drugih stranaka i to nam je bilo najbitnije, uspijevali smo na taj način poboljšati život svima nama. Trebalo nam je suditi 2024. godine, ali nije.Gašenjem kancelarije, ugašena je Naša stranka u Lukavcu, koja je postojala od osnivanja stranke, sada već davne 2009. godine.

Žao nam je što Predsjedništvo to nije uzelo u obzir kada je bez ikakvog razgovora ugasilo naš odbor. Suđeno nam je bez da nam je dozvoljeno da se branimo.Također, žao nam je što Predsjeništvo do sada nije dovelo neke nove ljude, koji će nastaviti naš rad. Nadamo se da će to učiniti u skorijoj budućnosti, kako se ne bi i potpuno ugasila NADA u bolje sutra.Dragi naši glasači i simpatizeri, vjerujte u IDEJU Naše stranke. Vremena i ljudi će se mijenjati, ali će ideja i naš cilj uvijek ostati.Ovim će biti zaustavljen i rad naše Facebook i Instagram stranice, do nekog BOLJEG SUTRA.

Povezani članci