Politika

BURA U KRAJINI: Ostavka na sve funkcije, težak udarac Efendiću

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać Adnan Lipovača saopćio je danas na pres-konferenciji da podnosi ostavku na sve funkcije u Stranci za Bosnu i Hercegovinu zbog nezadovoljstva onim što se dešava unutar te stranke u Unsko-sanskog kantona i, kako je rekao, ignorantskog odnosa vrha stranke prema aktuelnim problemima unutar članstva u ovom dijelu BiH.

-Nažalost, suočio sam se sa pritiscima i pokušajima da se Strankom za BiH upravlja mimo propisanih procedura i Statuta, što je suprotno transparentnosti i demokratskim vrijednostima koje bi trebale biti temelj svake političke organizacije. Moja odluka proizilazi iz činjenice da sam odbio sudjelovati u dogovorima koji nanose štetu Bihaću. Dugo sam u politici i moj prioritet je uvijek bio jači, bolji i snažniji Bihać - izjavio je Lipovača.

Poručio je da napuštanje pozicija u Stranci za BiH neće promijeniti njegovu predanost radu na rješavanju ključnih pitanja te navodi da će se boriti za te interese na najbolji mogući način.

lipovaca-1699444851.jpg

Istakao je da će ostati član Stranke za BiH i politički aktivan, te nastaviti zajedno s građanima Bihaća raditi na izgradnji bolje budućnosti.

Zahvalio je Stranci za BiH i stranačkim kolegama na podršci koju je dobivao tokom svog političkog angažmana.

Povezani članci