Politika

ZAVRŠEN VELIKI POLITIČKI TRANSFER: NIP gasi S BiH, Zvizdić uveličao slavlje

Predsjednik NIP-a BPK Goražde Nezim Alagić danas je zvanično potvrdio prelazak u ovu stranku kantonalnih zastupnika i vijećnika Stranke za BiH. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Narod i pravda u BPK Goražde je od danas pojačana sa dva poslanika u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, dva vijećnika u Gradskom vijeću Grada Goražde, te desetinama novih članova koji će svoj politički put i borbu nastaviti pod zastavom Naroda i pravde.

 Radi se o gotovo kompletnoj organizaciji SBiH-a u BPK Goražde, osnivačima i mnogim dugogodišnjim članovima koji su prije nekoliko sedmica napustili tu stranku zbog nezadovoljstva potezima koje povlači aktuelno rukovodstvo iste. Ovim činom, Narod i pravda je postala najsnažnija i najveća politička organizacija u BPK Goražde, što je činjenica koja poziva na dodatnu odgovornost u vođenju procesa i donošenju najboljih mogućih odluka za budućnost BPK Goražde. 

Ono što je važnije od same snage koja se može objektivno mjeriti ciframa, pojedinačnim i grupnim izbornim rezultatima i brojevima osvojenih mandata, jeste to što se suštinski radi o ljudima koji su svjetonazorom, idejama, aktivnostima, dosadašnjim djelovanjem i ponašanjem u društveno-političkom životu BPK Goražde ostavili trag koji je nalik onom koji smo se mi u NiP-u dosadašnjim djelovanjem trudili ostaviti u BPK Goražde.

Radi se prije svega o kvalitetnim, sposobnim i dokazanim pojedincima koji će sigurno odgovorno i hrabro nositi ideju NiP-a. Formalnom činu omasovljenja Stranke prisustvovao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i jedan od zamjenika predsjednika Naroda i pravde, Dr. Denis Zvizdić, koji je novim članovima poželio dobrodošlicu i uspješan rad za dobrobit svih građana BPK Goražde. Mene lično raduje to što će Klub poslanika NiP-a u Skupštini BPK Goražde biti pojačan kolegama Damir Žuga i Amel Begovic, klub vijećnika NiP-a u Gradskom vijeću Grada Goražde osnažiti Anela Fejzić Jamak i Aldin Žuga, kao i to što će jedan od najboljih ministara u Vladi BPK Goražde Senad Čeljo nastaviti svoj mandat u bojama NiP-a.

Njima čija sam imena posebno istaknuo, kao i svim dobrim ljudima, mladim, kreativnim i ambicioznim osobama, ali i iskusnim, prekaljenim političarima iza kojih su ostala nepobitna djela i uspjesi u njihovom dosadašnjem radu, želim iskrenu i toplu dobrodošlicu, siguran da ćemo zajedno ispisati veliku i lijepu priču, te predanim radom, njegujući i gradeći snažne institucije, poboljšati kvalitet života građana u BPK Goražde. Idemo raditi za zemlju, ljude i državu!

Povezani članci