Politika

TEŠKE OPTUŽBE: Stranka za BiH frustrirana istupima Mijatovića

Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo javno postavlja pitanje svim politikama u BiH da li količina testosterona određuje budućnost mladih u ovoj zemlji. Da li su političari neimari, političari navučeni na bijelo, političari koji javno psuju u oba entiteta, političari iz raznih aplikacija, političari iz teretana ili sa pesnicama spremnim...slika koju omladina i svi oni koji nikakve koristi nemaju od politike moraju gledati i slušati gotovo svakog dana.

Navode ovo iz Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu kao odgovor na objavu potpredsjednika Vlade FBiH, ministra obrta i razvoja, te potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića.

"Paleta psovki, uvreda, omalovažavanja je od političara, člana Vlade Federacije BiH, dužnosnika SDP-a i tako dalje, koji svojim javnim istupima truje medijski prostor BiH i time nanosi nesagledivu štetu svim građanima i politikama u BiH. Ove njegove objave čitaju mladi ljudi, čitaju penzioneri, čitaju nezaposleni i svi oni kojima je

 

dosta ovog, ionako teškog života i preživljavanja, i samo im treba još on, MACHO muškarac, koji svojim nastupom više podsjeća na nekog učesnika trash sadržaja kojim nas truju, reality show-a, nego na ozbiljnog političara 21. stoljeća.

Vojin Mijatović je dobio funkciju u Vladi FBiH da radi, a ne da psuje, vrijeđa i omalovažava druge jer, zamislite, kako bi izgledalo da smo svi u javnom prostoru ovakvi kao Vojin. Zamislimo neka prošla vremena i da su tada npr. Bogić Bogičević ili Raif Dizdarević ili plejada nekadašnjih političara bili ovakvi u javnom prostoru. Da li svi treba da u javnom prostoru budemo ovakvi, šta dobijamo?", kažu iz KV Stranke za BiH.

Dodaju: "Sarajevo je puno kriminala, puno političke borbe na granici upotrebe pesnica, puno obračuna interesnih grupa i sada imamo predstavnika Vlade FBiH, koji svoje frustracije rješava putem medija. Istovremeno, njegove objave su pune upozorenja "drugovima" da će krenuti sa imenima onih koji koriste ili su se okoristili o stranku. Nikad, ali nikad nije izrekao niti jedno ime. Stranci za BiH nije jasno šta čeka sa objavama imena, imena Vojine imena, jer i prijetnja putem medija je ozbiljno djelo, ali djelo koje ima snagu ćorka i zabave. Ta zabava više nikom nije interesantna obzirom da ljudi sve teže žive, a neko prijeti imenima onih koji su se okoristili o stranku ili iskoristili poziciju i dobijaju opet neistinu kao i obećanje o minimalnoj plaći od 1000 KM".

"Na kraju, postavljamo pitanje da li u SDP-u ima neki etički kodeks za ovakve što psuju u javnom prostoru ili je to ta nova politika. Znamo desetina SDP-ovaca, koji ne samo da nisu kao Vojin, već su sušta suprotnost njemu, a imaju neke rezultate bez psovki i uvreda. Sarajevo je kozmopolitski grad i stoga prihvata sve, ali ako je ovo ono što na kraju dobijemo onda svi imamo problem", zaključuje KV Stranke za BiH.

Povezani članci